Malta dag 7: Glasbruk och finmiddag

av davidspak

Återigen sitter vi på en framrusande buss. Idag på väg mot Valletta Glassblowers. Det är den här semesterns sista planerade resmål. Glasblåsning kan man inte få för mycket av. När vi kommer fram arbetar glasblåsarnas med att göra grisar. Det massproduceras grisar. Röda grisar. Vi passar såklart även på att titta in i butiken. Vi köper en glasskulptur föreställande två fåglar. Den kommer att få en plats i bokhyllan där hemma. Det blir ett relativt snabbt besök. Snart sitter vi på bussen på väg till Valletta igen. När vi kommer tillbaka passar vi på att leta reda på två geocacher innan vi går ner mot Valletta Cruise port för att äta lunch. 
Solen steker vi har nog fortfarande inte vant oss vid att solen står högt på himlen. Efter lunchen går vi tillbaka mot centrala Valletta. Vi tittar in i små butiker under vår färd tillbaka till hotellet. Snart känner vi att vi bara vill lägga oss vid poolen, så vi tar oss snabbt tillbaka till hotellet. Vi däckar på hotellrummet och sover en stund innan vi går till poolen och tar ett dopp innan middagen.
Middag intar vi på Tiki bar & restaurang. Eftersom det är sista kvällen slår vi på stort med trerätters. Vi börjar med en bruschetta-bricka med olika röror. Lagom till förrätten njuter vi av en otroligt vacker solnedgång. Till huvudrätt inmundigar jag en biff på 400g med primörsallad och pommes. Therese tar en av restaurangens specialrätter för kvällen, en tagliatelle med tonfisk och maltesisk chorizo. Efter en mastig efterrätt sveper jag en espresso och vi går tillbaka till vårt rum. Vi packar lite och går och lägger oss tidigt. Imorgon är avresedag, 08.15 ska hotellets taxi ta oss till flygplatsen.