Island dag 1: Wow

av spauuken

Jag vaknade tidigt. Brukar göra det när jag vet att jag ska göra något speciellt. Och med speciellt menar jag inte vad som helst. Alltså speciellt är inte att ta bussen istället för tåget. Speciellt är att åka till Island. 
12.50 lyfte planet, ett lila plan från Wow air. 3h 20min resa för att sedan kliva ut på Keflavik Airport. Vi kvitterade ur vår hyrbil. En liten Hyundai I10. Stuvade mrd nöd och näppe in vår packning och åkge iväg. Och alltså, wow. Island. Vilken natur. Vilka landskap. 

Efter en kortare resa längs väg 41 kom vi till Hafnarfjörður där lunch intogs på Subway. Efter en snabb handling av lite matvaror fortsatte resan in i Reykjavik. Sen åkte vi vidare på väg 1 till Hveragerði. Första stoppet blev vattenfallet, Urriðafoss. Sedan fortsatte resan till vattenfallet Seljalandsfoss. Där vi tillsammans med två busslastwr turister beskådade ett mäktigt vattenfall. 

Här slog vi också läger för kvällen. Ganska utmattande första dag. Men det är väl alla avresdagar. Snart sussade jag sött till ljudet av Seljalandsfoss.