Spelar in en yrkesfilm

av spauuken

© 2016 SpaksMedia

Foto: Zacke

I helgen drog jag igång ett miniprojekt, där jag hänger med en yrkesprofession under en arbetsdag och filmar. Tanken är att det ska resultera i en kortfilm på cirka 3-4 minuter totalt. Det här är ett projekt som jag ser en stor potential i. Arbetsförmedlingen har gjort flera yrkesfilmer, som jag inspirerats av. Det här med film har jag ju verkligen fått upp ögonen för sedan jag påbörjade kursen ”SYV i en ny tid”. Och mitt filmprojekt är min hemuppgift som ska redovisas senare i maj när kursen drar igång igen i Varberg. Efter att ha letat runt på Youtube så bestämde jag mig för en yrkesprofession, som jag inte hittade någon yrkesfilm om. Förra veckan ringde jag ett par samtal och efter några samtal hit och några samtal dit så var det spikat.

Hur som helst. Idag fick jag häva mig upp i hytten på den stora röda lastbilen. Nu tror säkert några av er att jag fick åka den stora röda bilen med blåklockor och skrikor på taket. Ledsen om jag kommer att göra några av er besvikna. Åka brandbil, det får jag göra en annan gång.

Idag hängde jag nämligen med bilbärgaren Zacke från Falck Bärgning & Assistans, under ett skift. Efter att ha krängt på mig en oerhört charmig, fluorescerande reflexjacka med tillhörande byxor såg jag ut som en riktig bilbärgare. Nästan i alla fall!

© 2016 SpaksMedia