Sakta ner för i helvete

av spauuken

© 2015 SpaksMediaSakta ner för helvete. Det är mitt tydliga budskap till alla stressade människor i trafiken. Idag var jag på jobb i Lunda industriområde. Tre bilar hade krockat i en korsning och en kompis till mig, som kör bärgningsbil, håller på att dra upp en bil på flaket och lasta den andra på stickan, du vet den där utskjutande gaffeln bak på bärgningsbilen. Jag snackar lite med honom och vänder ryggen mot trafiken en sekund. Rycker till av en hög smäll och när en polis utbrister ”Men vad faaan!”. Då har två ouppmärksamma bilister krockat precis bakom mig. Och min kompis som just rensat korsningen från tre rejält krockskadade bilar. Nu står det två till mitt i korsningen.

Stressade bilister tutar. En polis försöker trixa sig fram för att stänga av ett körfält och skydda de drabbade i den nya olyckan. En annan bilist håller på att köra rakt in i polisbilen. En annan trafikant hänger sig på tutan, vilket får en tredje att göra detsamma. Alltså, uppriktigt. Vad fan är fel på folk?

Under tiden som polisen utreder den nya olyckan håller det på att inträffa minst fem nya olyckor med tvärbromsar och ilsket tutande som följd. När min kompis äntligen får dra upp den sista bilen på stickan så skyddar jag honom genom att stå bakom bilen som ska upp på bärgningsbilen och hålla koll på trafiken och signalera åt trafikanter att sakta ner. Det slutar nästan med att en övningskörare håller på att meja ner mig och strax därpå en yrkeschaufför. Yrkeschauffören som körde för ett större budföretag var blott 2cm från att nocka mig med backspegeln. Stod ändå väldigt synligt med bra varselkläder på. Men det finns ingen hejd på hur stressade folk är i trafiken. Bilarna verkligen slickade bärgningsbilens sidor. Idioter.

Mitt tydliga budskap från dagens arbetspass. Sakta ner för i helvete. Räddnings- och bärgningspersonal vill också komma hem till sin familj efter en tuff arbetsdag. Och jag lovar, du vill inte vara den som kör ihjäl den person som bara försöker göra det så bra som möjligt för dig i trafiken.

© 2016 Spauuken