Studie- och yrkesvägledarna intog Scandic

av spauuken

© 2015 SpaksMedia

I helgen intog ett 40-tal studie- och yrkesvägledarstudenter Scandic Victoria Tower i Kista för en helg fullspäckad med spännande diskussioner och workshops. En konferens enbart för SYVare. Kan det bli bättre?

Intressant att få sätta sig in lite i hur utbildningen i Malmö och Umeå bedrivs. Det är trots allt en ganska stor skillnad från Stockholm, men det är bara positivt, om du frågar mig. Men något jag saknar är en tydlig inriktningsbeskrivning på respektive lärosätes programbeksrivning. Som det är nu är det inte riktigt okej, då utbildningarna skiljer sig åt och erbjuder olika nischade kurser. De skulle underlätta valet om en tydlig beskrivning fanns på respektive hemsida.

Konferensen inleddes med en spännande paneldebatt, vilken gärna kunde ha fått vara längre, men det kan man ju spara till en framtida SYV-konferens. Bra med nätverkande också. Ska försöka hinna med ett studiebesök både i Malmö och Umeå, för att bekanta mig lite med de olika lärosätena.

Hoppas på en konferens nästa år också. Kanske ska börja engagera mig och jobba för det? För det är precis vad #SYVbehöver.

© 2015 SpaksMedia © 2015 SpaksMedia © 2015 SpaksMedia © 2015 SpaksMedia © 2015 SpaksMedia © 2015 SpaksMedia

© 2015 Spauuken