Kartprojektet!

av spauuken

kartprojektet

Jag har den senaste veckan arbetat med ett projekt kallat kartprojektet. Det började med att jag köpte en världskarta på rulle. Tanken var att smälla upp den på väggen och börja nåla platser jag besökt på och platser jag vill resa till. Det blev något helt annat.

Det blev en rejäl tavla med bakgrundsbelysning och jag tänker absolut inte sätta några himla nålar i kartan. Längre…har lagt ner alldeles för mycket tid och pengar för att penetrera den fina kartan med massa knappnålar.

kartprojektet

1. Kartan inköpt. Här var projektet fortfarande något diffust.

kartprojektet

2. Åkte till byggvaruhuset och köpte en spånskiva och några långa lister. Åkte sedan hem till syrran och hennes man och fick hjälp att såga till listerna så jag kunde montera dem som en ram på baksidan av spånskivan.

kartprojektet

3. Efter att ha bett personalen om hjälp med att såga till skivan på byggvaruhuset upptäckte jag att de sågat fel med två centimeter. Äsch. Lite vit färg så löste vi det problemet. Kartan är ju vit i kanterna, så då trollade vi bort den annars fula spånskivefärgen. Kanterna och ramen fick även ett stänk av färgen för att få bort den fula träfärgen.

kartprojektet

4. Min lilla lägenhet var bokstavligen en byggarbetsplats under hela projektet som tog ungefär en vecka.

kartprojektet

5. Nära och kära började undra varför jag köpte så mycket saker. Det var ju bara en karta som skulle upp på väggen. Studiekompisar följde projektet med spänning. Och ja, på bilden ser ni några led-lister. Tänkte inte ha någon belysning alls från början, men sedan slog det mig att det skulle vara snyggt med lite bakgrundsbelysning.

kartprojektet

6. När färgen torkat var det dags att skruva fast fästena för led-listerna!

kartprojektet

7. När fästena var fastskruvade var det såklart dags att slänga på listerna. Och sedan testa så de fungerade!

kartprojektet

8. Och fungerade, det gjorde och gör dem!

kartprojektet

9. Först tänkte jag dra i spikar som gick rakt igenom spånskivan och in i ramen på baksidan, men då jag valt att ha bakgrundsbelysning fäste jag ramen längre in än jag tänkt från början. Så spikarna jag köpt var för långa. Efter en vända till byggvaruhuset kom jag hem med små, snygga, svarta spikar. Nu var det bara att fästa kartan på min preparerade spånskiva!

kartprojektet

10. I bakfickan stack ett vattenpass och en måttstock upp och en liten hammare hängde också ut ur fickan. En riktig hemmasnickare! Resultatet kunde jag ju inte låta er vänta på, så den bilden är ju högst upp!

© Spauuken 2015